Sådan bruger du sportstape

september 16, 2016

Sponsoreret

Lær at bruge sportstape, når du skal ovenpå efter en skade eller til forstuvning. 

Hvad er sportstape?
Sportstape findes både som elastisk og uelastisk tape, alt efter hvad du skal bruge den til. Der findes forskellige typer af sportstape alt efter dit behov og din skade. Den uelastiske tape bruges til forstuvninger, hvor den fungerer som beskyttelse af led mod yderligere skader eller kraftigere forstuvning.

Den elastiske tape findes i flere grader af elasticitet, hvor de fleste kender den farvede model, nemlig kinesiologi tapen. Kinesiologi tape har mange anvendelsesmuligheder. Den kan blandt andet bruges til at forbedre blodgennemstrømningen, men kan også bruges til aktivering og/eller aflastning af muskler, sener og led.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i, at købe sportstape eller kinesiologi tape uden videre. Du skal derfor tage kontakt til din fysioterapeut eller læge, hvis du ønsker behandling med sportstape. Det er nemlig vigtigt, at du får den rette behandling til din skade eller muskelproblemer.

Hvem bruger sportstape?
Mange elitesportsudøvere bruger sportstape som en form for muskelrestitution og anvender det også efter aftale med fysioterapeuten. Dyrker du sport på højt plan og udsætter din krop for pres og stress ofte, kan det være en god idé at snakke med din fysioterapeut om brugen af sportstape.

Categories Livsstil
Du vil måske også kunne lide