Det bedste udstyr til geddefiskeri

marts 06, 2019

Sponsoreret

Gedden er for mange lystfiskere den ultimative ferskvandsfisk. Det er et rovdyr, den er svær at fange og så kan den blive kæmpestor. Her får du et par tips til at fange den store rovfisk.

Gedden er en af de største ferskvandsfisk her i Danmark. Den lever oftest i stillestående søer, og det kræver en del teknik at fange den. Et godt råd er at kaste agnet ud omkring siv eller inde ved kanten, da det typisk er her gedden står og venter på, at et bytte kommer forbi.

For det første er det vigtigt med en ordentlig fiskestang og noget godt fiskeline. Vælg gerne en line på omkring 0.40 mm. Husk også altid et stålforfang. Gedden har mange rækker af knivskarpe tænder, der snildt kan bide en nylonsnøre over, uanset hvor tyk den er. Fiskestangen skal også være af en hvis størrelse og tykkelse. Vælg en stang, der kan holde til en kastevægt omkring de 50-60 gram.

Som agn kan du enten bruge levende agn, som skaller eller sild, eller du kan bruge større woblere, der imiterer mindre fisk. Mange mærker, som fx Savage Gear, har et stort udvalg i agn, der udelukkende er rettet mod geddefiskeri.

Categories SLIDER
Du vil måske også kunne lide