To gode råd til dig med slidgigt

september 30, 2018

Sponsoreret

Mange mener at vide, hvad der bedst kan betale sig at bruge tid, penge og energi på for at mindske sine smerter og symptomer som følge af slidgigt. Men hvad kan egentlig bedst svare sig at gøre for sig selv?

Der findes mere end 300.000 voksne danskere, som er diagnosticeret med artrose, også bedre kendt som slidgigt. Det viser en undersøgelse foretaget af Gigtforeningen i slutningen af 2017.

Slidgigt er kronisk, og symptomerne er oftest smerter, stivhed og nedsat funktion i leddet eller leddene, hvor brusken gradvist ødelægges. Er du en af de uheldige danskere, som belastes af de symptomer, sukker du sikkert efter råd og hjælp, der virker.

Heldigvis forskes og innoveres der løbende på området, fordi behovet for at kunne hjælpe slidgigt-ramte er konstant og stort. Og faktisk har en undersøgelse fra Syddansk Universitet vist, at en bestemt type træning gavner og mindsker symptomerne.

I starten af august 2018 fortalte DR om undersøgelsens resultater, der i korte træk viser, at træning generelt er godt, men at en bestemt type træningsforløb, som 22.000 har gennemført, viser sig at mindske smerterne hos deltagerne.

Det er i sagens natur ikke muligt at træne konstant – særligt ikke, hvis man er ramt af slidgigt i eksempelvis knæet. Derfor kan det foruden sunde træningsvaner også være en smertereducerende hjælp at bære et knæbind med skinne, hvis du gerne vil mindske dine fysiske begrænsninger.

Omkring halvdelen af de 300.000 danskere med slidgigt oplever smerter, har gangproblemer eller har svært ved at bære.

Categories Hverdag Krop og sind
Du vil måske også kunne lide