Sådan sender du dit barn godt afsted på lejrskole

august 29, 2019

Sponsoreret

På enhver skole er lejrskole en fast del af skoleåret. Mange børn kan være skeptiske ved denne udflugt. Måske det er første gang, at dit barn skal være væk hjemmefra sammen med sine venner. Og det i sig selv kan være en udfordring.

Nogle gange skal du presse lidt på

Selvom det aldrig er sjovt at gå over sine børns grænser, kan det være nødvendigt at presse lidt på. Nogle børn bliver hurtigt klar til at tage afsted, mens andre har brug for et blidt skub. Det er især populært med lejrskole i Midtjylland.

Hvis dit barn virkelig ikke kan finde sig selv i at skulle afsted, er det ikke sådan, at verden går i stå. Det er godt for dit barn at opleve at være sammen med sine venner i andre rammer. Og faktisk også at se sine lærere med morgenhår. Det giver et mere afslappet miljø, og både børn og lærere kommer tættere på hinanden.

3 gode råd til forberedelserne

  • Derudover bør du ikke gøre et stort nummer ud af lejrskolen. Jo mere du snakker om det, jo mere nervøs bliver dit barn. Derfor bør du også pakke så sent som muligt.
  • Det første råd er, at du skal følge reglerne i forhold til opringninger. Når man hører mors og fars stemmer, kan det hurtigt være med til at give hjemve.
  • Slutteligt skal du sørge for, at dit barn får samme beløb med i lommepenge som de andre. Snak med de andre forældre. Og snak desuden om, om det er okay, at jeres barn får slik og lignende med.
Categories Livsstil Udeliv
Du vil måske også kunne lide