Genfind motivationen – Tag et efterskoleophold

april 22, 2017

Sponsoreret

9. klasse på efterskole

Hvis du har et barn, der går i 8. klasse, har i måske taget snakken om, hvad der skal ske fremadrettet i uddannelsesforløbet. Måske er du en af de forældre, der har et barn, der gerne vil have, der sker noget nyt snart. Hvis du oplever, at din unge voksne føler sig demotiveret, kan det være en idé at snakke om et efterskoleophold. På et efterskoleophold er fagene anderledes. Man vil komme ind på en selvvalgt linje, og på den led vil man have ekstra meget med et bestemt område at gøre, som man må formode har interesse for den enkelte. Et efterskoleophold er skole og fritid i et. Et efterskoleophold har selvfølgelig til formål at styrke eleven fagligt, men også socialt. Man får som elev på en efterskole et stort netværk, da man konstant er omgivet af mennesker, man kommer altså hinanden meget ved. Dernæst er man jo væk hjemmefra, hvilket er en væsentlig faktor i forbindelse med modning.  En efterskole, der er værd at tage et kig på, er Midtjysk Efterskole. Efterskolen ligger selv sagt i Jylland, og den har forskellige, spændende linjer til enhver smag. Skolen går op i, at der hele tiden skal være en dialog. Eleverne bliver hørt. De går op i, at eleverne får sund og nærende mad, og de bliver også inddraget i madlavningen.

Selv hvis din familie bor på Sjælland, bør du overveje efterskolen. Det er okay og måske enddda rigtig godt at sende din unge voksne lidt længere væk. På den måde vil han/hun få følelsen af at stå på egne ben i endnu højere grad.
Du kan læse meget mere om efterskolen, og det at tage 9- klasse på stedet, på http://midtjyskefterskole.dk/bliv-elev/9-klasse-paa-midtjysk/.

Categories Hverdag Livsstil SLIDER Uddannelse
Du vil måske også kunne lide